top of page

Naturen & nervesystemet.

Jeg er så heldig, at den smukke, omfavnende natur, ligger nærmest lige i min baghave. Det giver mig en fantastisk mulighed for altid at kunne gå ud, trække vejret & grounde. Når mit nervesystem har været i proces, eller jeg blot har brug for at være i dybere forbindelse med mig selv, så er naturen mit go-to.


I mit psykoterapeutiske arbejde, har vi på den ene eller anden måde, altid inddraget nervesystemet - Hvad enten det er via direkte undervisning vedr. nervesystemets betydning, ved kropsarbejde, meditationer eller andet.. Nervesystemet er altid på spil når vi er i et rum med hinanden!


Når vi f.eks. oplever stress eller angst, så er vores system på overarbejde, eller på vej til et kollaps. Derfor er det SÅ vigtigt, at vi lærer vores krop - & dermed vores nervesystem - at kende, således at vi kan begynde at lære hvordan, vi på bedst mulig måde regulerer os selv igen.


Vidste du at vi helt pr. automatik, aktiverer den parasympatiske del af vores nervesystem, når vi befinder os i naturen? (Den rolige del, hvor vejrtrækningen liiige bliver lidt dybere. Ahhh...)

Derfor giver jeg tit mine klienter en opgave, om at gå ud i naturen & virkelig mærke luften, jorden, livet! Jeg inviterer dem til at bevæge sig så langsomt som muligt, så kroppen får mulighed for at øve sig i at slappe af & være til stede i NUET.


Hvordan regulerer du dit nervesystem? Hvad virker for dig, for at få større ro?

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page