top of page

Kom tilbage til nuet via kroppen.

Stop lige op! ⛔️ Er du til stede lige nu?


At komme til stede igen, når vi først er fanget af tankemylder, bekymringer, to-do lister m.m. lyder super simpelt. Men det er det altså ikke altid. Måske er vi ligefrem gået helt ud af os selv, & så kan det være endnu sværere at spotte, at vi faktisk ikke helt er hér.


Vi kan heldigvis træne bevidstheden & kroppen til at begynde at registrere, når vi forsvinder ud af nuet. Derfra kan vi også øve os i at komme tilbage igen.


Du kan f.eks. øve dig i:

  • Langsomt at bevæge hænder & fødder ➺ Det kan du gøre alle steder, på alle tidspunkter: Mærk her hvordan det føles at bevæge fødderne, tæerne, hænderne, fingrene. Det er også en god måde at hjælpe kroppen til at vågne langsomt, om morgenen.


  • At mærke kroppens afgrænsning ➺ I løbet af dagen, kan du bevæge dine hænder rundt på kroppen. Gerne med et fast greb, så du virkelig mærker hvor din krops grænser er.


  • Se dig omkring, lyt, duft ➺ Stop op, gerne flere gange i løbet af dagen. Se dig omkring, virkelig SE rummet/stedet du er i. Lyt til lydene omkring dig. Måske du også kan dufte noget? Få gang i sanserne i det NU, du befinder dig i.


  • Bevidst vejrtrækning ➺ Der findes mange forskellige åndedrætsteknikker, man kan bruge, alt efter hvad kroppen har brug for. Men bare dét at blive bevidst om, at trække vejret lidt dybere, skabe plads i maven & brystkassen, give sliiiip på udåndingen kan gøre meget.


  • Bevægelse ➺ Bevægelse er altid godt, til at komme til stede i kroppen. Igen, er det forskelligt hvad der er bedst, alt afhængig af hvad kroppen kalder på. Næste gang du bevæger dig, kan du øve dig i virkelig at mærke dét: Mærk f.eks. Jorden under dig hvis du går, mærk musklerne hvis du træner, mærk energien hvis du danser.


  • Fokusér på hvor du sidder/ligger/står ➺ Mærk at kroppen er båret af noget under dig, hvad end det er en stol, seng eller jorden under dine fødder. Lad bevidstheden vandre hen til de områder, hvor din krop er støttet.


Alle trin kan gentages mange gange, alt efter behov - Allerbedst er det at øve sig i det dagligt, så vejen tilbage til nuet lander tydeligere i kroppens hukommelse.


Velkommen tilbage!

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page