top of page

Kender du dine delpersonligheder?

Delpersonligheder er de masker vi har taget på, for at beskytte vores inderste & tilpasse os omverden. De skabes på tidspunkter i livet, hvor vi oplever at vi ikke må eje, eller har brug for at beskytte, vores oprindelige kvaliteter.


Scenarie: Barnet synger højt & "fylder" i rummet. Mor eller far har ikke plads i deres eget system til de høje toner, & kommer til at reagere med at bede barnet stoppe NU!

Igennem barnets øjne, tolkes det som om, at han/hun er forkert - Og den oprindelige kvalitet i at turde bruge sin stemme frit, bliver lukket ned.


Barnet bliver nødt til at passe på den kvalitet i sig selv, fordi smerten i at "være forkert" er for meget at bære - Og barnet har brug for at være en del af flokken, for overlevelse.

For at beskytte den del, kan barnet begynde at danne en delpersonlighed - F.eks. "pleaseren", for ikke at komme til at "træde ved siden af" igen.


Eller måske skabes det modsatte.. F.eks. "oprøreren" som kommer til at kæmpe uhensigtsmæssigt for at beholde sin plads.


Uagtet hvilken strategi der bygges op, ligger længslen lige bag ved: At eje sine oprindelige kvaliteter & blive mødt kærligt i dem. •


Vi ejer alle forskellige delpersonligheder, som dukker op alt efter situationen & relationen vi er i.

Kender du måske til din egen indre kriger, perfektionist, klovnen, kontrolløren osv...?


At bevidstgøre vores delpersonligheder & dermed overlevelses strategier, hjælper os til at hente glemte dele af os selv hjem igen, så vi kan heale vores indre børn.


Vi kan nemlig nemt snydes til at tro, at vores delpersonligheder ér hvem vi er, men når først de bliver bevidstgjort, kan vi begynde af afvikle - & leve livet fra kernen igen.


Hvilke delpersonligheder kender du til, i dig selv..?

73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page