top of page

At skabe liv i livet: Et tilbageblik på året der gik.

Jeg befinder mig i skrivende stund i et sommerhus, som jeg har været så heldig at få lov at låne, de næste par dage - Jeg har nemlig ferie! Lige nu er brændeovnen godt igang, det er mørkt udenfor & her er stille... Ahhh, fuldstændig stille.


I fredags afholdte jeg årets sidste trance-dance, som var alt andet end stille. Med en ny højtaler i rummet kunne vi mærke bassens vibrationer, som tog os hver især med på en indre rejse. Med en flok dejlige kvinder, gik vi ind i et tilbageblik på året der gik, via chakra-yoga, guidet meditationer, dans, trommerejse & sharings.


"Du bringer liv ind i livet..." sagde en smuk deltager i vores slut-sharing efter dansen. Jeg mærkede igennem hendes ord, en dyb taknemmelighed for året der er gået. Ordene vækkede en enorm genklang i mit indre, hvor de har siddet fast i mit indre siden: At skabe liv i livet, at være i en kontinuerlig dans om hele tiden at vende tilbage til mig selv & mit hjerte.


At skabe liv i livet, betyder for mig, at vi først er fuldt tilstede når vi bringer livet IND i livet.

Vi kan nemlig vælge at leve livet, "blot som livet er", uden de store aktive valg & måske blive fanget i offer-rollen. Vi kan vælge at pseudospiritualisere livet, som f.eks. kan fastholde os i en dissocieret tilstand hvor vi oplever at "alt det fede" kun sker når vi er "derude, i universet"; det kan fastholde os i et destruktivt mønster, eller i en tilstand hvor vi fuldstændig flyder med vores feminine energi, hvori vi fralægger os ansvaret/styringen, & dermed bliver fanget af vores følelser. Eller vi kan prøve at undergrave vores mørke, vores sorg & vrede, ved kun at fokusere på det positive & dermed sætte for meget styring på hvad vi skal eller ikke skal føle..

Ingen af disse måder, bringer for mig livet ind i livet. I disse scenarier er der en overvægt af enten det feminine eller maskuline aspekt, dermed en ubalance. Livet ér følelser, både de som gør ondt, de som er glædesfyldte, samt ALT derimellem.

Livet er at turde mærke disse følelser, give dem et udtryk, danse med dem, dele dem.

Livet er bevidsthed & valg, flettet sammen med alt det som stadig er ubevidst, alt det som kommer til overfladen når vi husker at lytte. Livet er at vælge at danse med, at vende tilbage til os selv, når vi ser at vi pludselig er ovre i andre mennesker.

Livet er at vende tilbage til os selv, når vi opdager at vores ego snakker højere end vores sjæl.

Livet er at sætte fokus på den indre livskraft vi alle har: At tage et bevidst valg om, at gå ind i kraften, udvide systemet indefra, således at vi kan rumme meget mere af os selv & andre.

Livet er at bruge livskraften til at skabe endnu mere liv i livet.

Jeg oplever hvert år, når vi bevæger os ind i vinterperioden, at jeg har brug for introversion, refleksions-tid & hjerterum. Jeg forsøger så vidt muligt, at følge sæsonens cyklusser, som min krop læner sig ind i. Det giver mig plads til at se tilbage, samt mulighed for at integrere de læringer som året har givet. Netop dét, at vende tilbage til mig selv, igen & igen & igen, er for mig også en del af livet, & har været et af de store temaer for mig i 2019: Hvori jeg oplever, når jeg vender tilbage til mig selv & mit eget center, at livet udfolder sig endnu mere. Jeg bliver påmindet om, hvordan det føles, når jeg kan træffe et aktivt valg om blot at observere mit indre, lade energien bevæge sig hen hvor den vil, uden at styre den & uden at blive fanget af den. I dét øjeblik, hvor jeg vender hjem til mig selv, ser livet anderledes ud & jeg kan derfra træffe et valg om at byde livet velkommen igen, lade min vejrtrækning blive dybere & mit hjerte åbne sig.


Jeg har igennem mit liv brugt samtlige forsvarsmekanismer, for at undgå at bringe livet ind. Livet var nemlig farligt, store følelser var forkerte, livet var fyldt med sorg & ensomhed. Men for hvert skridt, ud af overbevisningernes stemmer & skyggernes kampe, kunne jeg langsomt se at livet ikke er det farlige. Livet ér det smukke, skøre, vanvittige sted hvorfra vi kan udfolde os, hvorfra vi kan forbinde os. Det farlige var i virkeligheden mangel på liv....


Vi blomstrer alle bedst, der hvor livet bringes ind i livet: Hvor vi kan holde et rum for hinanden, hvor vi kan læne os ind i os selv, hvor vi kan opleve fordomsfrihed, kærlighed & frihed til at være. Derfra er livet nemlig smukt, også når det er mørkt.


TAK til alle jer, som i løbet af året, er kommet forbi Hjertets Kald: Tak fordi at I vælger livet til, ét skridt af gangen.


Det kommende år vil byde på b.la. flere danse workshop, en kvindecirkel (som desværre starter lidt senere en først planlagt), breathwork forløb i en mindre gruppe + fortsat breathwork med min kære kollega Bo Siriwadh, sound journeys, samt fordybelses workshops for kvinder med b.la. orgasmic breathing.

Måske vi ses?


Jeg er tilbage i klinikken igen d. 6/1.


Må du komme ind i det nye år, på en nærende & kærlig måde.

Godt nytår.

72 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page