top of page

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er forskellen på en psykolog & psykoterapeut?

En psykoterapeut er uddannet på en privat uddannelsesinstitution. Der findes flere forskellige psykoterapeutiske retninger.

Der er overordnet 2 ting, som adskiller psykoterapeuter & psykologer fra hinanden:

Psykoterapeuter har igennem deres uddannelse selv gennemgået egen-terapi & dermed mærket metoderne & teorien på egen krop.

Psykoterapeuter er ikke uddannet til at stille kliniske diagnoser.

Psykologen har en universitetsuddannelse. Vægten i psykologuddannelsen er overvejende på psykologiske teorier & metoder via samtale.

Mange psykologer vælger dog at efteruddanne sig i de psykoterapeutiske retninger.

Begge har dog uddannelse & erfaring med behandling af b.la. angst, depression, stress m.m.

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel, som psykologens ér. Det er derfor en god idé at sikre dig, at den terapeut du vælger har en uddannelse som er godkendt af f.eks. FaDP (Foreningen af Danske Pskoterapeuter), som har visse kriterier der skal opfyldes for at et uddannelsessted er kvalificeret.

Har du åbent i weekender, eller om aftenen?

Nej, jeg har ikke åbent for psykoterapeutiske sessioner på disse tidspunkter. Workshops & gruppeforløb bliver dog primært afholdt om aftenen - Til tider også i weekenden.

Hvor ofte skal jeg komme / Hvor lang tid tager et forløb?

Jeg anbefaler altid at man i starten kommer med ca. 1 - 2 ugers mellemrum, alt afhængig af situationen. Dette er blot en anbefaling, på baggrund af at skabe en relation ml terapeut & klient, som er afgørende for at kunne arbejde i dybden. 

De fleste går hver 14. dag & senere i forløbet kan der gå ml. 3 - 6 uger ml. sessionerne.

Alt efter dit ønske for terapien, aftaler vi sammen hvad der vil være mest gavnligt for dig mht. tid i mellem sessionerne - Både i starten & løbende.

Det er individuelt hvor lang tid et forløb varer. Det kan være alt mellem et måned & år. Dette forventningsafstemmes også løbende. 

Hvordan bestiller jeg tid?

Du sender enten en mail via min kontaktformular, eller ringer - Husk at ligge en besked på tlf. svaren med dit navn & tlf. nr. hvis jeg ikke har mulighed for at besvare dit opkald. Ved en henvendelse på mail tilbyder jeg altid at vi kort ringes ved, inden en evt. aftale: Dette er for at sikre så godt som muligt, at vi er det rigtige match for hinanden.

Hvad er prisen?

Du kan finde mine priser her - Eller under fanen 'behandlinger'.

Hvilke aldre arbejder du med?

Jeg arbejder med unge fra 14 år - & voksne i alle aldre.

Er terapi også for mig?

Terapi er ikke kun til når vi er i krise, eller har en diagnose. Terapi er også for dig som er nysgerrig på dig selv, som ønsker udvikling, som mærker en længsel efter noget.

Har du flere spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt.

bottom of page