top of page

"Skaber" du dig også?

"Du er overfølsom. Du brokker dig hele tiden. Du er hysterisk. Vær' en pæn pige. Opfør dig som en rigtig mand. Du skaber dig!"


Har du også hørt disse, eller lignende sætninger, i dit liv?


Mange af mine klienter har oplevet af få sådanne ting afvide på et eller flere tidspunkter. Det er gennem livet blevet brændt ind som en retningslinje: Træder man udenfor retningslinjerne ved f.eks. at vise vrede, rejser hukommelsen sig & vreden kommer derfor ud uhensigtsmæssigt eller bliver presset ned i kroppen igen.


Jeg tror at de fleste siger disse sætninger i afmagt, & i mangel på forståelse for hvordan vi kan møde hinanden i de større følelsesmæssige reaktioner.

Desværre, har mange fået lignende sætninger afvide i barndommen, & barnet har derfor ikke andet valg end at forstå budskabet som: "Der er noget galt med dig!"

Men hey... Der er ikke noget galt med dig!


Din vrede i sin sande & rene form er en grænsesætning. Du må GERNE blive vred!

Når du græder renser du faktisk kortisol (stress hormon) ud af kroppen. Alt efter hvorfor vi græder, om det er af lykke eller sorg, så er vores tårer ligeså vigtige for kroppen, som alle andre funktioner er. Du er ALDRIG svag eller overfølsom, fordi din krop reagerer.

Gentag lige den sætning for dig selv: "Jeg er aldrig svag eller overfølsom, fordi min krop reagerer!"

Dine behov er fuldstændig valide. Du har ret til at udtrykke dig - Det er ikke sikkert at modparten er i stand til at opfylde dine behov, hvilket er HELT okay, men du har altid ret til at udtrykke dem. Det er vigtigt at du tager dig selv seriøst - Kan modparten ikke opfylde dine behov, så mærk efter om det er muligt for dig at opfylde dem selv, eller om du har en anden du kan række ud til. Husk: Det handler IKKE om dig, at andre ikke kan imødekomme dig.

Begreberne "pæn pige" & "rigtig mand" kan du godt smide direkte i skraldespanden. Du er et menneske, med alt hvad det indebærer af feminine & maskuline energier.


DU MÅ GERNE VÆRE HER, DU MÅ GERNE FYLDE.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page