top of page

Om selvkærlige valg.

"Hvad er det mest selvkærlige, jeg kan gøre for mig selv, lige nu?"

Hvad ville du vælge at gøre, hvis du spurgte dig selv om det spørgsmål?


Ville du gøre noget helt andet, end dét du egentlig har gang i? For at vælge det mest selvkærlige, kræver det også at du faktisk ved hvad det er. At du kan kende forskel på gamle selvdestruktive mønstre & på nye sunde alternativer.


At du kan kende forskel på narrativer om hvad selvkærlige valg er - & på hvad din krop dybest set kalder på.


Det kan i sig selv være en udfordring, hvis du har manglet forbindelse til dine dybere behov & din krops intelligens i længere tid. Dét at stoppe op & mærke efter, kan blive virkelig svært.


Selve spørgsmålet er jeg begyndt at spørge mig selv,, flere gange dagligt:

"Hvad vil være det mest selvkærlige valg lige nu?".


Nogle gange er det at ligge mig & hvile, at tillade mig selv at gøre ingenting. Andre gange er det bevægelse, for at frigøre energi eller øge energi. Det kan også være at række ud efter relationer, eller sige nej til flere aftaler.


Og ja, til tider er det mest selvkærlige valg også at få styr på mad, regnskaber, rengøring osv. Fordi det i den anden ende, frigør plads til andet. Men det sænker også et eventuelt stress-niveau at få færdiggjort noget, fremfor at skubbe det.


Det betyder altså, at det selvkærlige valg også er et valg med ansvar. Ansvar for mig selv, min krop, mit sind - både i det her nu, men også for næste-dags-jeg.


Synes du det kan være svært, virkelig at mærke efter, hvad selvkærlighed & selvkærlige valg er for dig? Så er du mere end velkommen til at række ud.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page