top of page

Kropsterapi er meget mere end at ligge på en briks..

Når du kommer i terapi hos mig, ved du sikkert at jeg er traume- krops- & psykoterapeut.

Dét at arbejde på forskellige parametre, er i min optik vejen frem, til at opnå helhed.

Derfor er kropsterapi også meget mere end at ligge på en briks...


Kropsterapi er:

• At arbejde med kroppens sansninger, siddende, liggende, gående. At skabe en opmærksomhed på kroppen, for at kunne begynde at lytte til den - og derfra mentalisere.


• At bevæge sig & følge kroppens impulser, uanset hvordan det ser ud: At turde overgive sig til kroppen, hvorfra impulser & følelser vil opstå. Herfra kan vi begynde at frigøre os fra den energi, eller følelsesmæssige indre tilstand, som endnu ikke har fået et udtryk.


• At tegne/være kreativ & give et visuelt udtryk til det der sanses.


• At trække vejret: Skabe bevidsthed omkring hvordan åndedrættet føles. Hvordan det kan hjælpe til indre regulering. Mærke åndedrættet indefra & ud - udefra & ind. Derfra kan åndedrættet blive vores guide til, hvor i nervesystemet vi befinder os.


• Kropskontakt: Både på briks, i stolen, stående osv. At lade kroppen gå i relation med nysgerrighed på hvordan det føles.


Dybest set at arbejde bottom-up: Mærke sansninger, blive opmærksom på kroppens sprog, følge impulser & lade det hele få et udtryk på mange forskellige måder. Uanset om det er via guidet meditation, kreativitet, kropsterapi på briks, traumeforløsende arbejde osv. Kroppen er altid i fokus.

På den måde lærer du din krop at kende. Dermed også de indre narrativer, følelsesmæssige tilstande, nervesystemets bevægelser osv.


At arbejde med helhed & indre forbindelse må altså indebære både bottum-up & top-down (fra sind til krop.)


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page