top of page

Vores dybeste sår udspiller sig igen & igen.

Ved du hvad dit dybeste grundsår er? Ved du hvad der kan trigge det, & dermed trigge dine forsvar til at rejse sig?


På et tidspunkt i hver af vores liv er der sket noget, som har ramt & rystet os. Dén tidlige hændelse, f.eks. et fødselstraume, er med til at skabe vores grundsår: Det kan være et forladthedssår, eksistenssår m.m. Når man som barn bliver ramt dybt, & ikke bliver hjulpet til at få reguleret systemet igen, så må vi beskytte os selv mod den smerte som ligger indeni.


Det gør vi ved at opbygge et forsvar: Både et forsvar indeni os selv, som holder os væk fra den oprindelige smerte - f.eks. ved at flygte, dissociere, dulme osv. Men vi skaber også et relationelt forsvar, som kan være at holde mennesker på afstand, skabe drama, please andre... Listen er lang & individuel.


Når vi så som voksne pludselig står i en situation hvor grundsåret kan blive ramt, så rejser vores forsvar sig igen. Men den oprindelige hændelse & såring kalder i virkeligheden på at blive set, hørt & mærket. Det kalder på at blive forløst, så vi kan se verden, se os selv & se vores relationer fra et mere sandt & kærligt sted.


Det er noget af det vi arbejder med i terapien: At finde roden til det vi oplever i vores liv, således at vi kan komme bag symptomerne, bag om forsvarene & frigøre os selv.


Kalder det nye år på, at du også får kigget dybt efter inde i dig selv? Så har jeg fra januar af, igen tid til nye klienter.

124 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page